MEDNARODNI SEJEM MUZEJSKIH REPLIK IRM 2012 V RIMSKI VILI BORG, TROMEJA NEMČIJA-LUXEMBURG-FRANCIJA

06.04.2012 21:39

Pretekli konec tedna sem obiskal eno največjih muzejskih prireditev - mednarodni sejem muzejskih replik v rekonstruriani rimski vili Borg na tromeji Nemčija-Luxemburg-Francija. Bilo je zelo lepo spet srečati moje dobre prijatelje in seveda: videti najbolj kvalitetne izdelovalce muzejskih replik, ki izdelujejo predmete od kamene dobe dalje, do začetka srednjega veka. Prireditev je bila izredno kvalitetna, poleg lepih predmetov pa so izdelovalci - med njimi številni moji prijatelji - predstavili tudi izredno kvalitetne strokovne prispevke s področja eksperimentalnoarheoloških tem. 

Na facebooku sem objavil že nekaj fotografij (ki so malo drugačne od teh na spletnio galeriji), tukaj pa je izbor nekaterih fotografij iz fotoaparata:

Poglejte in se prepričajte o kvaliteti ponudbe:

 https://s1084.photobucket.com/albums/j409/Joze_Noriker/VILLA_BORG_IRM2012/

 

Kar se tiče rekonstrukcij, pa sem v Nemčiji kupil dvojno zelo kvalitetno blago od prijateljice Marled, včeraj pa so tudi prispeli po pošti prav tako zelo fino tkani in zelo kvalitetni okraski trakovi za moja oblačila iz tega blaga - tkalke Franzi. Pripravljam nošo starejše železne dobe na osnovi podob iz situl, ki jo bom nosil na predstavitvi na poletni muzejski noči v NMS muzeju, Ljubljana 16. 6. 2012. V rekonstrukcijo sem se poglobil kar globoko, ker sem iz dveh virov literature dobil informacije o originalnih barvah na okrasnem traku Hallstatt II, hkrati pa je Marled poiskala vir o fragmentu tekstilij iz najdišča Magdalenska gora. 

Lep pozdrav! 

Jože